Nyheter

After Work i Trondheim

VELKOMMEN TIL AFTER WORK I TRONDHEIM  6. SEPTEMBER 2018

Sted: Thon Hotel Prinsen kl. 1800 - 2100

Vil du være med på noe morsomt og hyggelig i regi av Negotia?  Sett av kvelden torsdag 6. september og la deg inspirere av et spennende program. 

For mer praktisk informasjon om After Work  TRYKK HER

After Work arrangeres i tiden 1800 - 2100. I løpet av kvelden vil du får et forrykende show fra motarbeider.no, kahoot, presentasjon av avdeling Trøndelag i tillegg til stands og konkurranser. Det serveres tapas og drikke. Og alt dette er gratis. La ikke denne sjansen gå fra deg - meld deg på allerede i dag og ta gjerne med deg kolleger og venner, og la dem bli bedre kjent med Negotia.

Du melder deg på ved å følge denne linken

Kommentarsystem levert av CComment

Negotia

Negotia er en partipolitisk uavhengig arbeidstaker- organisasjon tilsluttet YS. Forbundet har i dag cirka 21.500 medlemmer på forskjellige virksomheter i privat sektor landet over, og i alle bransjer. Medlemmene er for det meste ansatte innen kontorvirksomhet, administrasjon, salg, service, lager og laboratorie (tekniske funksjonærer) - og ikke minst innen IKT-bransjen.

 

Navnet Negotia assosierer forhandlinger, det å finne løsninger, noe som er selve kjernen i den virksomheten vi driver.
 
Å utvikle og vedlikeholde et godt samarbeid mellom partene på bedriften, er en grunnleggende ide ved organisering. Organisering handler om å komme i posisjon i forhold til ledelsen i bedriften. Det handler om hva en ansattgruppe kan oppnå på sin arbeidsplass, ved hjelp av tariffavtale og det Negotia kan tilby innen rådgivning, bistand, opplæring og informasjon.
 
Vi bryr oss om hvordan medlemmene har det på jobben. Vi bestreber oss på å drive en smidig oppfølging av medlemsgruppene, tilpasset lokale behov. Og vi legger vekt på tilgjengelighet, kvalitet og effektivitet. På denne siden finner du ut mer om hvordan vi tenker og jobber.
 
Negotia gir deg litt mer

Les mer om Negotia og medlemsfordelene. Les også mer om YS medlemsfordelene.

 

 

Se filmen vår...

 

Organisering gir styrke!